Всем ПРИВЕТ!

Кулінарныя традыцыі беларусаў - гэта прастата народных рэцэптаў, разнастайнасць выкарыстаных мясцовых прадуктаў, незвычайныя спосабы прыгатавання. На віртуальнай пляцоўцы кожны знойдзе для сябе карысную і неабходную інфармацыю...

Майстар-клас

............................................................................................

Прыгатаванне ДРАНІКАЎ


,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Прыгатаванне бліноў сваімі рукамі                 

                Паcпрабавалі спячы самі бліны, вось як гэта было...




Пяклі бліны ўсе ... па чарзе, і  дзяўчынкі... 

    і хлопчыкі!!!

 Вось ужо і напяклі!

 Дэгустацыя))) 

Дружна, разам,  і з варэннем, і са згушчонкай)))


 Майстар-клас дзецям спадабаўся)

рэцэпт тых самых бліноў:


патрэбна: 0,75 шклянкі мукі, 1 шклянка кіслага малака ці кефіра,  1 ст. л. сметанковага масла, 1 яйко, 0,5 ч.л. соды, соль

а зараз па-парадку:

1. пакласці ў каструлю муку,
2. дабавіць яечны жаўток, соль, сметанковае масла (растопленае),
3. разбавіць соду ў  кіслым малаку ці кефіры,
4. усе добра перамяшаць, і дабавіць кіслае малако разведзенае з содай,
5. узбіць бялок,
6. дабавіць узбіты бялок у цеста, і хуценька перамяшаць,
7. выпякаць бліны на патэльні з дзвюх бакоў, да ўтварэння румянай скарынкі
8. ну а падаваць да стала, як у нас, лепш усяго са смятанай, сгушчонкай, можна і з варэннем!)))


2 комментария: